Facebook Toestaan Niet toestaan

Stompwijk '92 DS1 - DSOV

31 augustus 2023 20:00

Oefenwedstrijd tegen DSOV

Afgelopen donderdagavond speelde de dames van Stompwijk'92 een oefenwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende DSOV. Met een vrijwel complete selectie (aangevuld met Femke Ammerlaan uit de A-jeugd) vertrokken de dames richting Bennebroek. De coach van Stompwijk'92 had een duidelijk strijdplan gemaakt hoe het team de wedstrijd in zou gaan.

DSOV opende de score maar de Stompwijkse dames zaten direct goed in de wedstrijd waardoor de score gelijk op ging. Na enkele minuten sloeg Stompwijk'92 een klein gaatje van twee doelpunten. Het spel was prima en in de verdediging was het even zoeken hoe de sterke aanval van DSOV bestreden moest worden. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Stompwijk'92 meer grip op de aanval van DSOV en gingen de ploegen rusten met een stand van 8-10 in het voordeel van Stompwijk'92. Gezien het vertoonde spel een goede uitgangspositie voor de tweede helft, waarbij in de rust nogmaals werd benadrukt om het eigen spel te blijven spelen.

De tweede helft begon Stompwijk'92 sterk. Het team was zowel in de aanval als in de verdediging het betere collectief. STOMPWIJK'92 kon de voorsprong vergroten tot 13-17. Vijf minuten later kon DSOV het gat verkleinen: 16-18.  De spanning bleef stijgen. STOMPWIJK'92 bleef spelen in een hoog tempo waardoor DSOV de scherpte verloor in de slotfase.

Met nog vijf minuten op de klok was er een nog steeds een gaatje van 3 doelpunten 18-21. DSOV zette nog aan voor een laatste poging om toch de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar de Stompwijkse verdediging liet geen ruimte. De wilskracht van de dames van Stompwijk'92 leverde uiteindelijk een stand van 18-23 op het scorebord op.