Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Stompwijk '92 DS1 - WHC DS1

5 december 2021 22:45

Afgelopen zondag, op de verjaardag van onze goedheiligman, speelde de dames1 van Stompwijk’92 een wedstrijd tegen de dames1 van WHC.

05-12-21

Afgelopen zondag, op de verjaardag van onze goedheiligman, speelde de dames1 van Stompwijk’92 een wedstrijd tegen de dames1 van WHC. Nog voor de wedstrijd begon, was er enige overleg over welke kant van de zaal meer geluk zou brengen. Tot nu toe had de bank aan de rechterkant van de zaal vaker tot de overwinning geleid. Vanwege dit feit begonnen we de eerste helft aan de andere kant van de zaal. Ondanks dit maar bijgeloof is konden we wel wat geluk gebruiken.

Stompwijk leidt de wedstrijd in maar verliest de bal in de aanval. Daarop volgt direct, de eerste tegen-break, waarnaar WHC het openingsdoelpunt maakt. De minuten hierop volgend gaan traag zowel Stompwijk als WHC spelen op een rustig tempo. Na een wissel een weer een tegen-break komt WHC verder voor te staan met 3-0. We laten het hier echter niet bij zitten. Na zo’n tien minuten lijken we eindelijk een beetje wakker geschut. Sascha en Mandy maken doormiddel van een mooie wissel ons eerste doelpunt. Hierna lijkt de wedstrijd past echt van start te zijn gegaan. WHC staat niet stil maar langzamerhand kruipen onze doelpunten toch steeds dichterbij de gelijkmaker. Door een aantal mooie doelpunten van onder andere Femke komen we, in de laatste vijf minuten van de eerste helft, toch nog 10-10 gelijk te staan. Omdat Femke met een aantal mooie schijnbewegingen telkens door de verdediging van de tegenstander heen breekt, wordt ze in de aanval nu uitgeprest tot bijna op de middenlijn. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt maar tegen de tijd dat het fluitsignaal gaat, staat het 11-12 voor WHC. De wedstrijd kan nog alle kanten op gaan.

Net als in het begin van de eerste helft wordt de bal eerst onderschept en wordt er daarna een break gelopen maar nu door ons. Helaas scoren we deze niet maar we hebben ze wel een koekje van eigen deeg gegeven. Hierop vervolgt de wedstrijd weer op een rustig tempo. Femke wordt op de midden opbouw nog steeds uitgeprest, maar hierdoor vallen er ook gaten, waardoor we een aantal doelpunten scoren. Helaas krijgt ze in de verdediging wel 2 minuten waarop een penalty volgt. Onze inval keep die we geleend hebben van de dames A-jeugd, Jaimy, houdt hem gelukkig tegen. Voor de volgende vijftien minuten van de tweede helft wordt het spel een soort pingpong wedstrijd, waar we de ene keer een punt voor staan en dan weer een punt achter. We gaan dus eigenlijk redelijk gelijk op. Marissa krijgt door een aantal mooie pasen op de cirkel een paar keer de kans om te schieten. Nog tien minuten op de klok en het staat 19-19. We verliezen in de laatste paar minuten onze concentratie waardoor de tegenstander de kans krijgt een aantal doelpunten tegen te scoren. WHC komt langzaam weer voor te staan. De laatste vijf minuten van de wedstrijd spelen beide teams verhit, maar helaas blijft WHC geconcentreerder spelen en winnen uiteindelijke de wedstrijd met 30-23. Misschien moeten we toch de volgende keer weer aan de andere kant van de zaal beginnen?