Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ODIS DS1 - Stompwijk ´92 DS1

28 november 2021 23:00

In de eerste 10 minuten krijgt ODIS er geen bal in. Wordt het een gemakkelijke overwinning?

28-11-2021

Afgelopen zondag speelde onze dames1 van Stompwijk92 tegen de dames van Odis. Na een korte warming-up begint de wedstrijd en het belooft een spannende te worden. Stompwijk begint met de bal. We beginnen de wedstrijd in een hoog tempo. Nadat we ons eerste schot op het doel missen en de tegenaanval blokken, maken wij het eerste doelpunt in de tweede aanval! Ashley schiet de bal op de paal, kaatst terug en maakt het eerste doelpunt. Verder wordt het ons in de aanval niet makkelijk gemaakt, de tegenstander staat diep en dekken vooral onze mid- en rechteropbouw flink af. In de break krijgen we een aantal mooie kansen. Het duurt dan ook niet lang voor we met een aantal punten voor komen te staan. De tegenstander krijgt geen kans om te scoren in de eerste tien minuten. Door mooi blokwerk van onder andere Milenka en Luna en de snelle reflexen van Sanne de keeper komt Odis er niet doorheen. Wordt dit een makkelijke overwinnen? Na een aantal gele kaarten van zowel onze kant als die van de tegenstander krijgt Mandy na het tegenhouden van een tegenbreak de eerste twee minuten. Ondanks onze voorsprong zakt het tempo wat af en de score van Odis kruipt dan ook langzaam omhoog. Nog vijf minuten op de klok en Odis heeft het voor elkaar gekregen om het 6-6 te maken! Het is duidelijk dat de winnaar nog niet bepaalt is. De eerste helft eindigt dan ook met 8-8. Wie kunnen we straks de winst toekennen?

Ook in de tweede helft schiet Ashley na een mooie wissel, het eerste doelpunt erin vanaf de opbouw. En met een direct daarna volgende break staan we binnen de eerste twee minuten al weer twee doelpunten voor. De tegenstanders zijn lang en spelen mooie wissels en ondanks onze blok pogingen gaan ze er toch soms in. In de verdediging laten ze echter wat steekjes vallen. Sascha die op de cirkel staat krijgt vaak de bal aangespeeld. De tegenstander wist dit niet goed te verdedigen. Hierdoor krijgen we een behoorlijk aantal penalty’s mee, waarvan Sascha en Femke de meeste erin schieten (10x). We staan ondertussen weer een aantal punten voor. Maar met de zoveelste penalty wordt er per ongelijk op het hoofd van de keeper geschoten. Nadat de wedstrijd voor een minuut stil is gelegd staat ze gelukkig op en kan de wedstrijd weer verder gaan. Na een aantal breaks van Odis komen ze toch weer heel dicht in de buurt van de gelijkmaker. Nog maar vijf minuten op de klok en we staan maar één puntje voor, het is 14-15..

Tijdens een tegenbreak vallen twee meiden van Odis met één van onze speelsters op de grond. Het lijkt er niet op dat ze nog verder kan spelen. Omdat ze op haar nek viel leek een bezoek aan het ziekenhuis toch het meest verstandige. We kunnen met een gerust hart melden dat het gelukkig niks ernstig bleek te zijn, maar het was toch even schikken!

Na een korte onderbreking ging de wedstrijd weer verder. De tegenstander scoorde toch nog de gelijkmaker. 16-16.. De laatste 2 minuten lijken we weer gelijk op te gaan (17-17). Dan in de laatste 20 seconden probeert Odis via de hoek te scoren, deze gaat gelukkig op de paal. De dames van Stompwijk gingen voor de laatste keer de snelle aanval in: Sascha scoorde op het geluid van de buzzer het overwinnende doelpunt!!

Eind stand 18-17 voor ons!

Hoe en wanneer precies de volgende wedstrijd is valt nog te bezien, vanwege de corona maatregelingen. Hopelijk 5 december om 13:00 tegen de meiden van WHC.