Facebook Toestaan Niet toestaan

Stompwijk ´92 DS1 – Vires et Celeritas DS1

16 februari 2020 13:00

Rina van den Bosch

Na vorige week de wedstrijd tegen Veneco/Velo te hebben gewonnen met 23-20 moest er nu aangetreden worden tegen het team uit Gouda wat één na laatste staat in de competitie.

De uitwedstrijd werd met 23-27 gewonnen, maar zoals gewoonlijk moet je dit niet onderschatten.
Een keer een andere coach en een andere tactiek zorgde ervoor dat onze dames vooral de eerste helft erg moesten wennen. Er wordt steeds meer geoefend in de training om de speelsters op alle plaatsen te kunnen laten spelen en dat valt soms nog niet mee.
Het begin was erg rommelig: veel balverlies, foutief aanspelen en niet echt gefocust leek het wel.
De tegenstander scoorde: het werd 0-1, 0-2, 1-2, 1-3, 1-4, 2-4, 3-4, keepster van ons stopt een penalty, 4-4, 4-5, 4-6 en zo ging dat door tot de ruststand van 10-12.
In de tweede helft ging het in het begin nog steeds hetzelfde qua stand, er werd wel beter verdedigd en beter aangegooid: soms nog beter kijken naar vrijstaande speelsters. Bij de stand 16-17 kwam de omslag. Het werd gelijk en eindelijk kwamen onze dames daarna voor het eerst in de wedstrijd voor te staan.
Het werd een spannend laatste kwartier: van 22-19, 22-20, 22-21, 23-21 en werd het uiteindelijk een nipte overwinning van 23-22…
Dames gefeliciteerd met deze overwinning, uiteindelijk door het met het hele team goed op te pakken uiteindelijk toch 2 punten gepakt, klasse!
Nu twee weken rust en op 8 maart een uitwedstrijd tegen Hercules om 15.30 u.