Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Maandagavond 25 september stond de wedstrijd tegen sv Zuid-West DH 1 op het programma. Onder toeziend oog van een twintigtal supporters werd er een vermakelijke pot gespeeld. De selectie wordt langzamerhand compleet, voor deze wedstrijd hadden de coaches maar liefst 9 spelers geselecteerd. Ongeveer 5 minuten voor de wedstrijd meldde ook captin Nick van den Bosch zich aan dat hij aanwezig zou zijn. Dit hadden de coaches goed gezien, want vanaf de start ging het spel heen en weer en was het een energieke wedstrijd.

Gezien de uitslagen van vorig jaar (6-2 en 0-6 winst voor sv Zuid-West DH) was het nu een verrassende wending dat Stompwijk’92 eigenlijk de betere ploeg was. Zo werden er met verschillende aanvallen goede kansen gecreëerd, maar géén van deze kansen werden gepromoveerd tot doelpunt. Verdedigend stond het goed en werden er weinig (grote) kansen weggegeven, toch was op slag van rust ineens een momentje waarbij de bal goed viel voor een speler van Zuid-West en deze schoot de bal door een wirwar van benen in het doel. Misschien dat de keeper nog even moest wennen aan de nieuwe ballen die een kleiner formaat hebben. Dit was toch een domper zo net in de laatste minuut voor rust, maar vanaf de aftrap werd er een mooie aanval opgezet en schoot Rick de Haan nog voor rust de 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft probeerden beide teams opnieuw om kansen te creëren en wederom slaagde Stompwijk’92 daar beter in. Maar ook nu konden de kansen niet omgezet worden in doelpunten. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke pot, waarbij beide teams er met de winst vandoor konden gaan. Na een paar gemiste kansen van Stompwijk’92 was daar ineens weer een speler van Zuid-West die opdook voor het doel, zijn schot ging echter op de paal en dit was door het goede verdedigen ook een beetje hun enige gevaarlijke schot in de tweede helft.

Achteraf gezien had deze pot zeker gewonnen kunnen worden, maar tegen een team die de eerste 2 wedstrijden gewoon heeft is dit geen slecht resultaat en is Stompwijk’92 nog ongeslagen.

Nu wacht ons de volgende test op maandag 2 oktober in Topsportcentrum Rotterdam tegen Futsal Rotterdam. Ook zij hebben tot nu toe al hun wedstrijden nog omgezet in winstpartijen.