Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Na een paar weken geen nieuws, had de reporter weer eens wat tijd om de wedstrijd te bezoeken en voor de trouwe volgens een verslag te fabriceren.

Maandag 18 maart stond de wedstrijd tegen Lugdunum 1 op het programma in de Meerhorst. Er stond wel wat op het spel, bij winst zou er een goede uitgangspositie worden ingenomen voor een ticket voor de nacompetitie. Helaas was Stompwijk;92 niet op volledige oorlogssterkte. Door wat blessuregevallen van de keepers, werd de positie in het doel in de eerste helft ingenomen door Rob de Jong en in de tweede helft door Dick van der Salm. Met als gevolg dat we in de tweede helft ook maar twee wissels hadden.

Rick de Haan had waarschijnlijk nog natte schoenen door wat waterschade en was vergeten om deze mee te nemen. Daardoor moest vlak voor de wedstrijd nog een paar schoenen worden gehaald zodat hij ook mee zou kunnen spelen. Hierdoor heeft de reporter de eerste minuten gemist en stond er al een 0-1 stand op het bord toen hij terug kwam met de schoenen voor Rick. Daarna had Stompwijk’92 moeite om wat te creëren, maar ook Lugdunum kwam er vaak niet echt doorheen en kwamen ze er doorheen dan had Rob de bal te pakken. Ondanks dat het spel snel heen en weer ging, zelfs zo snel dat het bij de scheidsrechter in zijn hamstring schoot en vervangen moest worden, gebeurde er de eerste helft niet heel veel meer. Het enige opwindende wat nog gebeurde, is dat na een mooie aanval Sem van der Salm de bal van dichtbij tegen de paal schoot. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor rust.

In de rust werd Rob vervangen voor Dick. Rob was het er zo niet mee eens dat hij gelijk naar huis ging (het kan ook zijn dat Rob naar huis ging omdat ook Amber moest voetballen, maar dat zullen we nooit weten). Helaas kwam Stompwijk’92 niet erg goed uit de startblokken en stond er al snel 0-3 op het scorebord. Na een treffer van Sem van der Salm maakte Lugdunum al snel ook de 1-4. Maar door enthousiaste aanmoedigingen vanaf de zijkant (de reporter heeft nog steeds oorsuizen….) ging Stompwijk’92 wel wat beter voetballen. Het spel werd ook steeds feller, dit resulteerde onder andere in een kapot shirt van Sem van der Salm. Even later ging onze ‘Butcher’ Mika Paulussen in duel met een tegenstander, naar horen zeggen zat hij nog met zijn gedachten bij de wedstrijd (van het veld) ervoor waarbij hij ook een tegenstander probeerde te maaien maar tot ieders verbazing raakte hij ineens de bal waardoor die het doel in ging. Helaas raakte hij nu dus de tegenstander en kreeg hij een gele kaart voorgeschoteld. Ondanks een mannetje minder, kwam Stompwijk’92 er zonder kleerscheuren vanaf

Uiteindelijk kwam Stompwijk’92 toch terug in de wedstrijd. Eerst ging door een carambole de bal het doel in, het was niet helemaal duidelijk wat er was gebeurd. Maar Lars van Santen was er als de kippen bij om dit doelpunt op te eisen. Niemand durfde hier tegenin te gaan en daarom kwam het doelpunt ook op zijn naam. Even later werd het nog helemaal spannend toen Nick van den Bosch de 3-4 maakte.

Helaas kwamen we niet verder terug en doordat Multicult (onze directe concurrent voor de derde plek) heeft gewonnen, heeft Stompwijk’92 nog maar een voorsprong van 3 punten in de strijd om een nacompetitieplek. De eerstvolgende wedstrijd is bij en tegen Multicult. Daarom kunnen we jullie steun op vrijdag 5 april om 21.00 is Sportcampus Zuiderpark goed gebruiken!