Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Maandag 27 november speelde Stompwijk’92 thuis tegen Multicult. Ondanks een teamsamenstelling met 12 spelers, moesten de coaches Lennert Luiten en Richard den Hollander toch even puzzelen. Om genoeg spelers op de been te krijgen werd besloten om Michael van den Nouweland in het doel te zetten en Joeri van der Salm (een helftje) in het veld. Ook werd er nog even gescout bij Zaal Heren 2 die een wedstrijd ervoor moesten spelen en zo kwam ook Kilian Bol erbij.

Door een rommelige start waarbij Multicult zonder wissel begon omdat de rest nog onderweg was, kwam Stompwijk’92 tot een paar kleine kansjes. Deze werden echter niet verzilverd, aan de andere kant hield ook Michael netjes zijn doel schoon en bleef het 0-0. Sem van der Salm zat af en toe met zijn gedachten nog lekker op het strand in de eerste paar minuten, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Vervolgens waren er kansen voor Mika Paulussen en Lars van Santen, maar de brilstand bleef op het scorebord staan.

Ook in de tweede helft kwamen er paar goede acties van zowel Rick de Haan en Stijn ven Leeuwen, maar of het schot of de voorzet waren niet helemaal op maat waardoor er nog steeds niet gescoord werd. Stompwijk’92 startte dus goed de 2e helft, maar door niet te scoren bleef Multicult, met behendige spelers, in de wedstrijd. Uit één van de tegenaanvallen werd met een handig lobje een speler van Multicult vrijgezet voor het doel en deze schoot de bal langs Michael maar op één of andere manier wist Lars het voor elkaar te krijgen om de bal uit het doel te houden.

Om de tegenstander in verwarring te brengen, gingen Rick en Sem proberen om samen een intrap te nemen. Waarschijnlijk veroorzaakte dat meer verwarring voor de medespelers dan voor Multicult want niet veel later, met nog 13 minuten te spelen, kwam Multicult op een 0-1 voorsprong. Hierna ging Stompwijk’92 wat meer druk zetten en waren er weer mooie aanvallen, maar het doelpunt bleef uit. Tot ongeveer 7 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een goede steekbal van Stijn kreeg Sem geen kans om na te denken en schoot de bal netjes achter de goalie van Multicult en stond het 1-1. Dit resulteerde in een spannende slotfase.

Met nog 6 minuten te gaan kwam Multicult weer gevaarlijk voor het doel, maar kregen de bal niet langs Michael. Toen kwam de fase van de tot MVP uitgeroepen Mika, door twee ballen zette hij een gevaarlijke aanval op. Helaas waren dit aanvallen voor Multicult, maar deze wisten de buitenkansjes niet te verzilveren. Hierna ging Stompwijk nog meer druk zetten en kwam Stijn 1 op 1 met de keeper. Ook nu wilde de bal er nog niet. Met nog 2,5 minuut te spelen kwam de bal voor Rick de Haan, de keeper had meer verwacht van het schot en kon het zachte rolletje niet verwerken en tikte de bal voor de voeten van Lars die de bal beheerst tegen het net schoot. Zo stond Stompwijk’92 voor het eerst voor en hield dat ook de laatste paar minuten vol.

Door een goede wedstrijd van Michael, die een keer geen bal tegen hield met zijn neus en het geloof om te winnen, konden er weer 3 punten worden bijgeschreven. De volgende wedstrijd is tegen koploper Deltasport die al hun wedstrijden nog in winst hebben omgezet. Deze zal plaatsvinden op maandag 4 december om 20.00 in de Margriet in Schiedam.