Klaverblad 11
2266JK
LEIDSCHENDAM
tel. 071-5801117

Stompwijk’92 1 hervatte de competitie weer op maandag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Berkel 1. Dit was een kans om de zure nasmaak weg te spoelen van de uit-wedstrijd waarbij in de laatste secondes een overwinning werd weggegeven.

Dit moest gedaan worden zonder de coaches, de statistieken tot nu toe bewijzen dat dit niet per se een probleem is. Maar ook qua spelers moest er geschoven worden. Zo moest Nick van den Bosch nog even uitrusten van een feestje van de zaterdag ervoor en was Rick de Haan op de romantische tour. Maar gelukkig was daar invaller, die zonder te vragen al een tenue had aangedaan en in het veld ging staan, Killian Bol. Naast Killian kwam ook Tjebbe Janson ons even helpen en heeft hij een plekje gekregen voor het Weekendje. Na de vorige keren te hebben afgezegd omdat hij geen zin, waren wij blij dat hij nu wel zin had om te voetballen.

Dan de wedstrijd zelf. Berkel had niet zo veel spelers en nog minder tenues. Er werd al een broekje en sokken uitgeleend aan de tegenstander, maar ze speelden dus elke helft zonder wissels. Met een jong team (omdat de oudjes aan ‘Wintersporten’ waren), zou je toch verwachten, dat moet goedkomen.

Omdat Berkel met weinig spelers waren, bleven zij een beetje verdedigen om te loeren op foutjes van Stompwijk om er zo snel uit te komen. Stompwijk’92 staat natuurlijk bekend om de handige spelers en weergaloze aanvallen, daarom was het ook geen verrassing voor het publiek dat er weinig kansen werden gecreëerd. Er werd slordig gespeeld door Stompwijk en daardoor kwam na een paar waarschuwingsschoten toch de 0-1 op het scorebord te staan. Niet veel later schot Stijn van Leeuwen Stompwijk weer langszij. Dit kwam mede doordat Sem van der Salm deed waar hij goed in is, namelijk lopen. Door een goede loopactie kwam Stijn vrij en kon hij de bal netjes binnen schieten. Echter werd het nog 1-2 voor rust door weer wat slordig spel.

Na rust bleef Stompwijk’92 nog steeds erg slordig spelen en kon Berkel er vaak snel uitkomen, dit resulteerde in slechts 1 doelpunt waardoor er nog een beetje spanning in de wedstrijd bleef. Toen kwam er even een sterk Stompwijks momentje van ongeveer 5 minuten waarbij er gelijk een paar keer werd gescoord. Zo bracht Lars van Santen de spanning terug door de 2-3 aan te tekenen en maakte Stijn vlak daarna de gelijkmaker. Stompwijk rook bloed en bleef doorgaan, met succes. Stijn was blijkbaar zo gepikeerd dat zijn doelpuntenaantal verkeerd in de statistieken stond, dat hij extra scherp was. Want door zijn derde doelpunt stond Stompwijk voor het eerst voor deze wedstrijd (4-3). Toen was het de beurt aan Mika Paulussen. Na paar keer bijna in de basket te hebben geschoten, publiek te hebben geraakt of een gat in het plafond te hebben gemaakt lukte het hem eindelijk om de bal een keer laag te houden. Een (zeer) strakke voorzet van de zijkant werd zo hard tegen Killian aangeschoten dat de val via hem het doel in ging.

Met deze comfortabele voorsprong werd redelijk eenvoudig de wedstrijd uitgespeeld en veranderde er aan de stand niets meer. Stompwijk’92 deed daardoor goede zaken en weet de aansluiting te behouden met de subtop ondanks dat Sem van der Salm deze wedstrijd niet wist te scoren. Maar in de evaluatie gaf hij aan dat hij dit bewust had gedaan en de doelpunten zou bewaren voor de komende wedstrijden. En dan Lars aan zijn 8 doelpunten tot nu toe is gekomen door tips van hem.

Hopelijk kan de aansluiting met de subtop ook behouden worden na de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 26 januari gespeeld in de TU-Hal in Delft tegen Tutor.